Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 oktober 2010

Lite knäpp är jag kanske

Glad blev jag i alla fall när jag hittade Hammerheads fyr av Colin Thiele för en guldpeng. Egentligen en ungdomsbok, men passar oss barnsliga, berättar om olika generationer, vänskap, hur gamla fyrar ersätts av ny teknik. Det finns ganska många böcker om fyrar, jag har snart alla.

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Fyrar är oerhört fascinerande- jag förstår att du samlar på dig dessa böcker.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, samlar och samlar, jag blir så glad när jag hittar en :)

Monika Häägg sa...

Du är helt otrolig med ditt fyr-samlande! En ungdomsbok är ofta helt OK.

♥ Hannele sa...

Monika Häägg, fyrböckerna liksom bara
kommer till mej :)

Suss o Kai sa...

Hellt underbart, hur många böcker om fyrar har du nu? /Suss

♥ Hannele på Hisingen sa...

Suss, jag får ta och kolla,
kanske ett dussin snart.

Suss o Kai sa...

Hur många böcker har du allt som allt??? måste ha rätt många :) jag måste själv bärga mej för att inte köpa på mej en massa böcker :) går mycket på hur de ser ut /Suss

♥ Hannele sa...

Suss, finns många anledningar att köpa böcker. Både maken och gillar att läsa och köpa böcker, en gång försökte jag räkna metrarna, jag vågar inte ens berätta :)