Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

31 augusti 2011

efterlysning - har hittat boken

Min favoritbok när jag var liten heter Höytyvä (Maskrosboll, Dandelion) från 1950-talet. Förmodligen inte finsk, för där finns inga borgmästare. Kanske engelsk, polsk, tjeckisk författare? Min mor har sparat några trasiga blad, tänk att hitta en hel bok, Höytyvän uusi talo.

11 kommentarer:

bokrikedom sa...

Jag hittade en av min barndoms favoritböcker på Tradera - Älsklingsdockan av Gertrud Zetterholm. Och jag fick den billigt, för det var ingen annan som ville ha den!

Hannele på Hisingen sa...

Bokrikedom, kul, jag har hittat många fina barnböcker men inte denna...

...med näsan i en bok... sa...

Stilen på teckningarna känns igen...måste fundera på detta

Hanneles bokparadis sa...

jag tror att jag snart får veta författaren...

Anonym sa...

Vilken trevlig blogg för bokälskare! Jag hittade hit för några dagar sedan.

Inspirerad av din efterlysning gjorde jag en sökning på Helmet, Helsingfors stadsbiblioteks register. Biblioteket har ett exemplar av bilderboken (kuvakirja) Höytyvän uusi talo, som inte lånas ut. Utgivningsår: 1956. Författaren anges inte. - Kan det vara fråga om din bok eller en i en serie böcker om Höytyvä?

Anonym sa...

Ursäkta, jag är inte helt anonym. Det ska stå AnitaL under texten.

Hanneles bokparadis sa...

Tack, Anita L! jag vet ingenting, för jag har bara några lösa blad... kan inte se författarens namn, och vet inte ens vad boken heter.. Nu har jag kommit en bit på vägen, tack.

Jenny sa...

Du har fått Liebster Blog Award av mig. Grattis, det är du värd! :)

http://bokbalkongen.blogspot.com/2011/08/liebster-blog-award.html

Hannele på Hisingen sa...

Jenny, tackar :)

Unknown sa...

Hej,

Jag vet att inlägget är gammalt och att du kanske inte kommer läsa detta. Men jag har denna boken hemma, det var min favoritbok med som liten och min pappas. Han fick den på 50-talet. Jag har den i bokhyllan men den är så skör att min dotter inte får läsa själv i den än. Jag har däremot scannat in alla sidor och skrivit ut den för att kunna läsa den med henne eftersom den inte går att få tag på. Om du vill kan jag skicka kopia till dig så du har hela boken.

Hanneles bokparadis sa...

gulligt av dig, men jag hittade boken, har läst med mina barnbarn, mitt ex är också skör.