Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 september 2011

Keltens dröm

Keltens dröm fick jag signerad av Mario Vargas Llosas, boken berättar om irländsk frihetskämpe Roger Casement (1864-1916), som rapporterade övergrepp under kolonitiden i Kongo och försökte även avstyra påskupproret 1916. Hjälte eller inte, inte ens intresserad av kvinnor, men gör vad han tror på. Ingrids musikinlägg kan ge rätt stämning för läsningen.
Jag valde mellan Nina Hagen för 400 kr eller Mario Vargas Llosa gratis på Världskulturmuseets trappa. Trevligt att lyssna när han berättade hur viktigt skrivande och läsande är för honom, fortfarande läser han med behållning sin favoritbok De tre musketörerna av Alexandre Dumas, även Victor Hugos Les Misérables hör till de stora, till de långsamma klassikerna, slow. De nya romaner är fast. Vargas Llosa tipsade om att italienaren Claudio Magris borde få Nobelpris, många av hans böcker är översatta till svenska; Ett annat hav (1992).

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Intressant möte! (Jag hade också valt Vargas Llosa). Claudio Magris gillar jag också- säkert en värdig nobelpristagare.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, Mario Vargas Llosas är väldigt trevlig att lyssna till och jag är glad att det just var Keltens dröm jag köpte och fick signerad, intressant bok.

Bella sa...

oo ja det gör jag verkligen :) hihi

♥ Hannele på Hisingen sa...

Bella, höst är en bra tid för läsning.

...med näsan i en bok... sa...

Hörde när han intervjuades för Babel

♥ Hannele sa...

det missade jag, tack för tipset.