Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 december 2011

En stilig man

Lånade en bok med fint bildmaterial; Oscar Wildes familjealbum av Merlin Holland som är hans sonson, Wildes fru bytte ju namn efter att han satt i fängelse för homosexualitet. Trevlig bok om en mycket speciell person.

4 kommentarer:

Metronyx sa...

Mycket speciell. Men trots allt en man som fått stort inflytande i mångas liv. Som författare är han stundtals roande, och stundtals oroand. Som privat person en enigma. Många har skrivit om hans liv, men jag undrar om det verkligen går att få ner komplexiteten Wilde på papper?

♥ Hannele på Hisingen sa...

Metronyx, kanske just därför han och myten om honom lever ännu, intressant man.

Titti sa...

Jag tycker mycket om den boken, och om Wilde, han är tillsammans med Gide min favoritförfattare. Otroligt fascinerande man! Min lillasyster som är sex år vill alltid att jag ska ha med 'Oscarboken' när jag besöker mitt familjehem!

♥ Hannele sa...

Titti, hihi, kul intresse redan i den åldern :)