Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 december 2011

Jul inte bara EN dag

Många räknar dagar till jul, men det är ju mysigt både före och efter den 24:e. Speciellt efter jul med något fint bokpaket, god färdig mat i kylskåpet, tända ljus och mysa med glögg.Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.
Karin Boye

6 kommentarer:

Daniel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Metronyx sa...

Åh ,Karin min stora 'ungdomskärlek' : ) Finns det en känsla finns det ett Boye citat! Men visst är det rätt kära Hannele, mysigast är det oftast före och efter jul. Mindre förväntningar och en mer avslappnad känsla! (PS. förra kommentaren som är borttagen var min, hade loggat in som en annan person i min familj av misstag så jag tog bort den.)

Ingrid sa...

Visst är tiden efter jul (speciellt) extra mysig- man kan koppla av och äta upp resterna - lite glögg är ju heller inte fel!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Metronyx, mysigt även mellandagarna ;)

Ingrid, jo, bara ta det lugnt och mysa...

Emmas Bokhylla sa...

Jaaa, julen skall man njuta av i nastan hela December! Absolut!

♥ Hanneles julparadis sa...

Emma, eller hur :)