Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

21 mars 2012

Mina författare på V

Voltaire måste jag nämna fast Candide eller Optimismen är ganska bisarr med Kunigunda och alla andra, men jag gillar slutet med trädgården. Jules Verne har jag varit fascinerad av så länge jag kan minnas, en senare Leonardo da Vinci kanske, vilken fantasi. Av alla hans böcker anses En världsomsegling under havet vara en riktig godbit.

6 kommentarer:

Mrs E sa...

Candide minns jag från högskolan, gillade den pga dess knäpphet.

♥ Hannele sa...

Mrs C, knäpphet kan vara befriande ibland..

bokrikedom sa...

Älskade Jules Vernes böcker när jag var barn och ung - minns särskilt En världsomsegling under havet, Den hemlighetsfulla ön och Kapten Grants barn!

♥ Hannele på Hisingen sa...

bokrikedom, man kan läsa om...

Läst, sett & hört sa...

Candide älskade jag i likhet med Mrs E för dess knäpphet. Och En världsomsegling under havet och Den hemlighetsfulla ön läste jag som uppslukad (trots halsflussen) i mycket unga år

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs C, vilken fantasi och detaljrikedom, jag får plocka fram några böcker igen..