Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 november 2012

Även en ihålig nöt vill bli knäckt

Även en ihålig nöt vill bli knäckt av Barbro Lindgren berättar om filosofers syn på livet. Som ung hade Lindgren inte tid att läsa dem, de kunde ha underlättat livet för henne, nu fick hon ta reda på allt själv genom egen livserfarenhet. Nietzsche, Schopenhauer och Kafka tillhör favoriterna. Nietzsches Zarathustra sa så klokt att även en ihålig nöt vill bli knäckt. I bokens slut finns en liten litteraturlista.

3 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

den måste jag absolut läsa, Hannele!
Barbro Lindgren och Schopenhauer! bättre kan det inte bli

Metronyx sa...

tror bara jag läst ett fåtal av hennes böcker. Nietzsche är ju en filosof som kan tolkas på lite olika sätt, Vi hade Zarathustra hemma men jag var nog lite för liten när jag försökte läsa den. Tror att det här vore en riktigt intressant bok att läsa!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, en fin lite udda bok.

Metronyx, jo, och Barbro Lindgren gör väldigt personliga tolkningar, en liten bokpärla.