Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

19 november 2012

På en öde ö?

Vilken bok skulle du ta med dig till en öde ö?
Ofta (?) funderar jag på vilken bok jag skulle ta med mig typ till en öde ö? Västerlandets litteratur (1960) av John Boynton Priestley ligger bra till. Nästan i kåserande stil berättar han om alla de stora och gör träffsäkra jämförelser, precis som en beläst man kan kosta på sig. Det största problemet med att bara ha denna bok på en öde ö är, att jag skulle bli tokig av att inte ha tillgång till alla intressanta böcker och författare, vilka Priestley berättar om. Detta är ett inlägg i Västmanländskans läsutmaning - Böcker om böcker. Hon har en härlig inspirerande lista, en del godbitar som jag inte har läst. Ännu.

5 kommentarer:

Znogge sa...

Förmodligen borde man tänka logiskt och ta med någon bok med överlevnadsråd och så men jag hade nog valt en bok med njutbar läsning...

Emmas Bokhylla sa...

Hmm... En samlingsvolym med Selma Lagerlöf, kanske? Något som man behöver mycket tid och lugn och ro för!

Hannele på Hisingen sa...

Znogge, en mycket klok tanke!

Emma, Selma tål att läsas om.

Västmanländskan sa...

Det kan nog absolut vara frustreradne att ha med en bok som väcker mer läslust ;)

Hanneles bokparadis sa...

Västmanländskan, hahha, eller hur :)