Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

24 februari 2013

Fvonk

Fvonk av Erlend Loe berättar om två trötta män, den andre är landets statsminister som tillfälligt är inneboende hos Fjonk. Fjonk som bara är en vanlig man, och statsminister som vill även veta hur vanliga människor har det. De gravida finns överallt och dem ska man inte reta,  Fvonk vågar knappt gå ut och handla. Vad kan ge mer nöje för en trött stadsminister än en helt ledig dag och gränshandla på den svenska sida i en söndagsöppen stormarknad. Inte helt politiskt korrekt, men vem vill alltid göra rätt. Inte ens en stadsminister.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Min absoluta favoritförfattare. Fvonk är den enda boken jag inte har läst av honom. Jag längtar efter att sätta tänderna i den.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Visst är Erlend Loe bra, jag gillar hans lite speciella humor.

Ingerun sa...

Han är kul!

Ylva sa...

Jag gillade Fvonk. Blev däremot besviken över den föregående boken Stilla dagar i Mixing Part, så är glad att Loe är tillbaka i fin form.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Ingerun, jag gillar Loes humor.

Ylva, håller med dej, Mixing Part var lite märklig.

Västmanländskan sa...

Har precis börjat läsa den, men är inte helt övertygad. Gillar Loe väldigt mycket annars.