Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 mars 2013

Baedeker's London

"I stället för att besöka London, stanna hemma framför öppna spisen och läs de oöverträffliga beskrivningar som står att finna i Baedeker (1907 års utgåva)", skriver Georges Perec i kapitel turism i Rummets rymder. Själv älskar jag att resa i läsfåtöljen och hittade Baedeker's London 1930 i bokhyllan. Baedeker's Guide to Great Britain, 1937 (!!) ska ges ut som nyutgåva i sommar!

5 kommentarer:

Metronyx sa...

Ja ibland överträffar ju dikten verkligheten. Tänk att man skapar sig alltid en inre bild av hur något ska vara på ett ställe man inte besökt, sen kolliderar det nångång med verkligheten. Så kände jag när jag var i Paris, min romantiska bild gick sönder litegrand. Med London kände jag att det inte var som jag hade trott, det var mycket bättre : )

Znogge sa...

I fåtöljen kan man resa långt. Det finns många böcker som kan läsas av rent intresse!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Metronyx, jag har varit i Paris en gång, ung och fattig, inget kul... Jag är anglofil av stora mått och aldrig blivit besviken. Det kan ju bero på mina realistiska förväntningar :)

Znogge, jätteroligt att resa i läsfåtöljen!

Anna Amnell sa...

Ennen matkustettiin Baedekerin matkaopas kainalossa. Minulla on saman ajan Pariisin Baedekker.

♥ Hannele sa...

Anna Amnell, näitä on paljon, ihan uusiakin. Ne vanhatkin maksaa jonkin verran. Mutta tuo 1937 vuoden opas painetaan sellasenaan uudestaan!