Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 april 2013

inget bröd, ingen jäst hemma

Inget bröd och ingen jäst hemma, så det fick bli varma scones till frukost. Och 700 meter till vår lilla affär, där man förr kunde hämta tåg- och konsertbiljetter. Nu blir det att hämta större bokpaket ibland.
Och så levde de lyckliga av Lucy Dillon berättar om Anna som fått sluta som biträdande bibliotekschef i samband med nedskärningar, inte längre få ordna läsecirklar, värva läsombud åt pensionärer, starta grupper för spädbarnsföräldrar. Hon ville få fler att börja läsa böcker. Hennes väninna Michelle hade en blomstrande inredningsaffär, och hon ville även börja sälja sovrumsinredning i den halvsovande bokaffären. Men ägaren vill driva bokaffär. Vem passar bättre att driva bokaffären än Anna? Både nya och gamla böcker, och bokbuketter som present, bokluncher och annat. Drygt 500 sidor brittisk feel-good och lite annat.

5 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

scones är inte fy skam heller, Hannele! hur kan man leva lycklig om ens bibliotek läggs ner???

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mrs Calloway, Afternoon Tea till frukost är toppen! Inte kul när på sina håll läggs bibliotek ner, vi är lyckligt lottade här.

Znogge sa...

Trevlig läsning!

Anonym sa...

Mmm ser gott ut och verkar vara en bra bok
Mvh Mia

♥ Hannele sa...

Znogge, Lucy Dillon är väldigt trevlig.

Mia, båda passar bra ihop :)