Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

10 maj 2013

Makers

Makers : den nya industriella revolutionen av Chris Anderson är en inspirationsbok för duktiga innovativa hantverkare av olika slag. Att uppfinna och tillverka en produkt är en sak, att marknadsföra den är en annan, där är internet viktigt idag. Anderson berättar om resor från maker till industriidkare. Hur en liten uppfinning kan bli stor, som exempelvis den lilla plastbiten för kreditkortsläsare, utan bra betalmetoder kan man ju inte göra affärer.
Chris Anderson ser inte bara framåt, han gör en historisk nostalgitripp, kul för nördar att känna igen sig och inse, hur fort allt går. Som Anderson skriver, så har temat för boken varit "de digitala verktygens styrka, skrivbordstillverkningens revolution". I bokens appendix rekommenderar han några verktyg som han har testat och har det bästa anseende, komma igång med CAD, 3D-skrivare, CNC-elektronik, att kunna behärska både tillverkning och tjänster själv, det är viktigt. Inte vara beroende av lagerhållning, osäkra distributionskedjor, ledtider, sådant som påverkar i den hårda konkurrensen.
Själv är bästa dräng, är en del av Andersons budskap.

2 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

jag antar att det är samma Chris Anderson som skrev Long Tail som blev så uppmärksammad

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, ja, samme man fast The Long Tail har jag inte läst.