Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 maj 2013

Food in England

Food in England : A Complete Guide to the Food That Makes Us Who We are (1954) av Dorothy Hartley var väl att ta i; 677 sidor om allt som har med engelsk mat att göra, börjar med jordbruk, maskiner, styckning, allt. Även tips om ätbara örter och tips hur man kan hålla tekannan varm ute på arbete. Blir man osäker på vad som står på menyn, kan man hitta det mesta i flersidigt sakregister. Jamie Oliver har säkert tagit del av all gammal kunskap om mat, men  han blandar på sitt eget hälsosamma sätt. Härliga gamla svartvita teckningar, inte en färgbild så långt ögat når. Boken innehåller en del mat-citat av olika författare. En riktig bibel för oss angofiler som älskar även engelsk mat.

6 kommentarer:

Västmanländskan sa...

England är kanske inte känd för sitt kök ;) Jag bodde i England ett halvår och fick chans att testa en del märkligheter. Men det finns en del godbitar också.

♥ Hannele sa...

Västmanländskan, jag bara älskar engelsk mat :)
Äter allt annars också, vill testa allt.

Mrs Calloway sa...

det låter som en värdefull bok, Hannele. det kan aldrig bli för mycket England

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, eller hur :)

znogge sa...

Jag gillar väl inte all mat men som tedrickare av stora mått ser jag många fördelar :-)

♥ Hannele sa...

Znogge, jag har alltid ätit god mat i England :)