Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

24 maj 2013

Viktoriansk heminredning

Complete Guide to Home Decorating av Laura Ashley hittade jag på loppis och kunde inte låta bli... Jag planerar inte att inreda hemma, men kul att titta på bilderna och fundera hur det ser ut i böckerna jag läser. Roligt att se hur andra har det i brittiska hem. I början hämtade Ashley inspiration till sina mönster från viktorianska hem.

8 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

det kallar jag ett fynd, Hannele!

Metronyx sa...

Jag minns hur jag brukade gå i en Laura Ashley-butik när jag bodde i Sthlm i början av -90talet. På den tiden var man fattig student så det blev mest längtansfulla blickar på allt från tapeter (vansinnigt dyra) till tyger. Inredning är roligt....men man ska ha lite kreativ ådra och ganska mkt pengar. (Särskilt i mitt fall då mitt idealhus alltid har varit Muminhuset :D, tänk dig det med ett viktorianskt rum i.)
Verkligen en fyndbok.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jätteroligt att visuellt betrakta hemmiljöer man så ofta läser om.

Metronyx, hihi, vilken härlig blandning :)
Visst har Laura gjort mycket fint! Nu sa jag till maken att vi skulle kunna tapetsera om i sovrummet...

znogge sa...

Laura Ashley's No 1 var min favoritparfym i alla år. Nu lär den finnas igen i nyutgåva...

♥ Hannele sa...

Znogge, jag visste inte att hon gjorde även parfym...

Anna sa...

Laura Ashley är riktigt sinnebilden av engelsk inredning. Jag tapetserade med en bård från henne på det goda 80-talet och det blev fint :-)

Ingerun sa...

Låter som en rolig bok!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, jag tror dej!

Ingerun, som en bibel för oss anglofiler ;)