Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

14 juni 2013

Göteborgs skärgård med 62 öar

Göteborg och ön Hisingen har varit min hembygd över 40 år.
Den ständigt promenerande Anders Hilmersson har gett ut två böcker om Göteborgs skärgård, både norra och södra, totalt blir det 62 öar, man kan åka färja till många. Jag hittade inte Nidingen, vi ska bo där en natt, fira bröllopsdag med barn och barnbarn.

7 kommentarer:

Inga M sa...

Att Göteborg har en skärgård visste jag inte. Det talas ju mer om Stockholms. Låter som ett trevligt sätt att fira på. Åker ni med egen båt eller färja?

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Inga M, skojar du..... skärgården i Göteborg är kal, klippor. Vi har havskajaker, cykel och använder kommunala färjor.

Ingrid sa...

Vilka fina böcker! Göteborgs skärgård kan man aldrig få nog av. Jag brukade ta fyrans spårvagn till Saltholmen och hoppa på en båt där. Underbara upptäcktsfärder. Nidingen låter väldigt spännande.

♥ Hanneles bokparadis sa...

´Ingrid, fantastiska utflyktsböcker! Anders Hilmersson har gjort även 123 Göteborgspromenader, jag har gjort hälften av dem här:
http://promenadguide.blogspot.se

Bo vid en fyr ska bli spännande!

znogge sa...

Åh, så trevligt det låter! Ni kommer säkert att få en fin övernattning där. Vi kan också se sälar här lite då och då men av hänsyn till dem får man inte röra sig helt fritt vissa tider.

♥ Hannele sa...

Znogge, här finns det mycket fågelområden, svanar, på våren måste man hålla hundarna kopplade, exempelvis.

Fru E sa...

Inte heller jag kände till att det fanns en skärgård utanför Göteborg. Låter mysigt att fira bröllopsdagen där med familjen.