Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

24 juli 2013

Storleken spelar roll

Coffee Table Books är egentligen inget för mej. Att sortera böcker är spännande och svårt, jag uppskattar smala bokhyllor med plats för många pocket. Jag vet inte riktigt, hur jag ska sortera exempelvis biografier om olika författare? Ska de stå separat eller ihop med romaner? Jag funderar och flyttar på böckerna. Hur gör du?

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag placerar biografierna för sig. Precis som du är jag inte så road av de där jättestora böckerna och de jag har står i hylla. Tyvärr har mina böcker ofta lite opraktiska storlekar så de helt smala hyllplanen fungerar dåligt för mig- jag håller också på att sortera böcker just nu- man får försöka hålla sig till svala aktiviteter dessa dagar. :-)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, visst är det jobbigt att få ordning, när böckerna skiljer mycket i storlek. En del författare samlar jag på samma ställe, då tycker jag att även biografier och essäer kan var på samma ställe. Men plats har man hela tiden ont om :)

Mrs Calloway sa...

jag skiljer i första hand på svenskt, engelskt och lyrik. inom varje område har jag tänkt mig bokstavsordning
de få stora böcker jag har finns i speciellt hög hylla.

♥ Hannele sa...

Mrs Calloway, länder delar jag också i, men har inte riktigt kommit till bokstäverna...

Freja sa...

När jag hade mina böcker upppackade så hade jag alla skönlitterära böcker i strikt alfabetisk ordning efter författarnas efternamn. Men fackböcker fick vara på egna hyllor. Frågan är ju om en biografi är skönlitterär eller fakta, det kan nog skifta ibland...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, sant, en del biografier är skönlitterära... inte lätt att sortera :)