Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 juli 2013

Första doktorn i litterär gestaltning

Poeten Fredrik Nyberg har skrivit Sveriges första doktorsavhandling i litterär gestaltning vid Göteborgs Universitet, något att bita i i sommarvärmen? 
"Hur det fonetiska alfabetet kan låta inom en poetisk diskurs. Ett inledande kapitel behandlar den upplästa dikten, medan det följande tematiserar ljudpoetiska strategier. Dessa båda kapitel speglar två av poesins olika sonora, ibland rent av kontradiktoriska manifestationer." Sånt som jag tycker är så svårt.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Det känns en aning för varmt för en doktorsavhandling just nu :-)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, hihi, mera som Harlequin-väder :)

Metronyx sa...

Men det låter som en intressant bedrift. Kan bara tänka mig hur mycket läsning som ligger bakom ett sånt verk.Att doktorera i ett ämne är inget hastverk. Spännande.

♥ Hannele sa...

Metronyx, intressant läsning ibland, i alla fall sammanfattning. Och litteraturförteckning kan ge bra tips.

Mrs Calloway sa...

intressant och mycket ambitiöst!

Hannele sa...

Mrs Calloway, begåvning och bra handledare... Man kan säkert lära sig ett och annat.