Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

30 november 2022

Vandra poetiskt med Monika Björk

Vandringar I Europa av Monika Björk hittar man på biblioteket eller antikvariat. Björk vandrar med lätt packning, eftersom man alltid kan äta och övernatta på något trevligt bed-and-breakfast-ställe. I England har Monika Björk läst in sig på Lake Districts skalder och hon vandrar i William Wordsworths fotspår i Grasmere och gör poetiska vandringar i John Keats' anda. Färden fortsätter i en båt: The Thames Walk i Jerome K. Jeromes anda med start från Putney Bridge inne i London. Boken innehåller tjugotal vandringar i Frankrike, Italien, Spanien, Dolomiterna, Danmark.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Den boken har jag haft i hyllan. Väldigt fin är den. Man frestas till flera av vandringarna....

Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, Monika Björk har verkligen vandrat! Hennes böcker är roliga även i läsfåtöljen.

Mösstanten sa...

Verkar väldigt trevligt, både att läsa boken och att göra såna vandringar.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, fina vandringar i läsfåtöljen 📚

Klimakteriehäxan sa...

Roligt att du lyfter fram min gamla arbetskamrat och vän! Hon promenerar fortfarande, kan jag berätta. Träffade henne förra veckan!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, toppen, Monika Björk har skrivit många intressanta böcker.