Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

05 september 2013

Cornwall à la Daphne du Maurier

Daphne du Maurier Enchanted Cornwall : her pictorial memoir av Piers Dudgeon och Nick Wrighthar innehåller härligt bildmaterial från familjealbumet och massa förföriska bilder över landskapet. Dame Daphne du Maurier (1907-1989) var kompis med Rosamunde Pilcher, som var yngre. Många av hennes böcker har blivit filmade, novellen Fåglarna filmades av Sir  Alfred Hitchcock.

4 kommentarer:

znogge sa...

En mycket vacker del av England!

Metronyx sa...

Jag har många år drömt om att besöka Cornwall. Det framstod som vackert, mystiskt och magiskt för mig som barn efter att ha läst Susan Coopers serie "The Dark is Rising". En ungdomsfantasy med starka flörtningar mot Arthur-mytiska tider. Underbar för barn strax innan tonåren. (Eller barn i alla åldrar ; D)
PS. Efter att ha sett "Fåglarna" var jag traumatiserad i flera veckor, men jag minns att jag tyckte Tippi Hedren var sååå tjusig.

♥ Hanneles bokparadis sa...

znogge, jo, jag har aldrig varit där.

Metronyx, någon gång ska jag väl resa till Cornwall. Visst är Fåglarna bra!

Bara brittiskt sa...

Ja du måste till Cornwall - och ja, de tycker fortfarande att det bara är londonborna som ställer till problem.