Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

10 oktober 2013

Allt jag önskar mig

Allt jag önskar mig (La liste de mes envies) av Grégoire Delacourt får en att fundera över vad som är viktigt. Att vinna 18 547 301 euro är inte lösning på alla problen, förändringar skapar rädsla. Hur mycket lycka kan pengar och prylar ge?  "Att vara rik innebär att man lägger märke till allt som är fult eftersom man har mage att tro att man kan ändra på saker och ting. Att det räcker att man betalar för sig." Lycka är att kunna bestämma över sitt liv.
Vad händer om vi uppfyller alla våra önskningar? "För det vi verkligen behöver är våra små drömmar i vardagen. Det är småsakerna vi måste fixa som får oss att göra upp planer för i morgon, i övermorgon och för framtiden; de små oviktiga prylarna vi ska köpa nästa vecka och som får oss att tänka på nästa vecka, då finns vi kvar."

6 kommentarer:

znogge sa...

Jag tror att vi behöver våra drömmar och saker att se fram emot. Sedan är det förvisso inte fel med lycka, kärlek och medgång. Men det är inte riktigt samma sak ändå...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jo, drömmar är viktiga.

Mrs Calloway sa...

och småsakerna kan blir stora om de inte fixas, typ...

♥ Hannele sa...

Mrs Calloway, jo, så är det nog...

Freja sa...

Låter riktigt intressant!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, spännnande och tankeväckande bok.