Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

24 oktober 2013

Majgull Axelsson live

Alltid lika roligt att lyssna på författare när de berättar om sitt skrivande. Majgull Axelsson besökte Biskopsgårdens bibliotek och berättase om skrivvånda och glädje. Författarens frihet att skriva om något elakt om personer man inte gillar eller privilegium att lämna sin egen kropp och gå in i någon annans huvud, likt Ray Bradburys aprilhäxa. Aprilhäxan av Majgull Axelsson är översatt i 23 språk. Nu skriver hon på Jag heter inte Miriam, som vi inte fick höra något om. Man vi fick förklaring till vad Slumpvandring betyder, fast översättare har inte följt titeln.

8 kommentarer:

mimmimarie sa...

Hon är bra.

mimmimarie sa...

Men du, kan du inte berätta vad Slumpvandring betyder. Det var inte så länge sedan som jag läste den.

Mrs Calloway sa...

Majgull Axelsson är mycket sympatisk. jag gillade både Aprilhäxan och Slumpvandring, men Is och vatten, vatten och is kom jag aldrig igenom. fråga mig inte varför

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mimmimarie, enkelt förklarat så är slumpvandring typ ett fysikaliskt fenomen, facktal, mönster som upprepar sig slumpmässigt.

Mrs Calloway, Majgull Axelsson är inte lätt...

Klimakteriehäxan sa...

Slumpvandring är kanske hennes allra bästa. Och så boken som det är en plikt att läsa: Rosario är död. Bygger - tyvärr - på verkligheten.

♥ Hannele sa...

Klimakteriehäxan, Axelsson berättade... jag vill inte läsa, för tungt.

Mattias Reuterberg sa...

Läste Rosario är död när den kom och den är verkligen hemsk. Avskräckte mig en del och det tog ett tag innan jag läste Axelsson igen. Men det var helt klart intressant att lyssna på henne på bibblan.

♥ Hannele sa...

Mattias, den vill jag inte läsa...