Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

04 februari 2014

Sorgens förvirring

Sorgens förvirring (La confusion des peines) av Laurence Tardieu berättar om en vuxen kvinnas frigörelse och försoning med sina föräldrar. En familj som var annorlunda och blev osynlig efter faderns brott. Modern tyckte det var viktigt att hålla stånd, veta var man hör hemma. En familj där man inte visade känslor, inte pratade utan teg. Boken är skriven i jag-form och Laurence dämpar sin smärta genom skrivande. Fadern är till slut med på att hon skriver om honom medan han lever, fast han tror att hon söker bara efter förvirring. Fadern säger: "Man lever inte med de döda, man lever ned de levande." Hon lär sig både förstå och älska.

Jag tyckte även om Eftersom ingenting varar (Puisque rien ne dure) av Laurence Tardieu.

6 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

det fick bli inköpsförslag till närmsta bibliotek

znogge sa...

Att tiga om saker och ting var nog ett vanligt sätt att hantera saker förr. Tack och lov är det väl inte lika illa nu. Låter som en intressant bok. Ska se om den finns på mitt bibliotek...

Freja sa...

Låter som en intressant bok!

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jag gillar hennes böcker.

Znogge, tiga är sällan bra.

Freja, hon skriver väldigt bra.

violen sa...

Har läst Eftersom ingenting varar, blir sugen på den här också...


Läser just Americanah, ah gillar den.

♥ Hannele sa...

Violen, jag börjar gilla franskt...