Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

20 mars 2014

afghanskt kvinnoliv

Frihet bakom galler, livet bakom murarna i ett afghanskt kvinnofängelse. Kvinnorna där har oftast flytt från sina män med långa fängelsestraff som följd. Men var är de egentligen mest fria? I fängelset - eller utanför? Se svtPlay: Frihet bakom galler.

8 kommentarer:

Freja sa...

Världen är verkligen helt galen ibland!

Hannele sa...

Freja, svårt att förstå att vuxna människor inte kan påverka något i sitt eget liv.

Metronyx sa...

Såg den här med mina döttrar för ett tag sen. Vi blev bara sittandes av en slump. Det var så obegripligt att fängelse skulle vara ett bättre alternativ för en människa vilket land du än kommer ifrån. Väldigt gripande. Borde visas på samhällskunskapen i skolan!

♥ Hannele sa...

Metronyx, fullständigt obegripligt 2014! Och "brottet" är att kvinnorna efter tvångsäktenskap inte vill leva med sina misshandlande män... Och fängelset då, inte ens barnen får mat där om mamman inte har pengar! Men inte ens vuxna män får bestämma över sina liv, föräldrarna väljer fru åt dem.

Inga M sa...

Kvinnors situation är verkligen absurd på en del ställen i världen

Hannele sa...

Inga M, mycket svårt att förstå.

Klimakteriehäxan sa...

Mer tips:

http://www.klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/03/afghanistan-i-bokhyllan.html

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, tack för bra tips!