Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 juli 2014

blandade loppisfynd

Tove Janssons Mumintroll fyllde 65 år, jag hittade en trevlig bok om ön, som Tuulikki Pietilä har tecknat. En fin bok om blommorna Shakespeare skriver om, i sommar var vi i Stratford upon Avon, Shakespeares födelsestad. Ilahduin kovin tuosta Shakespearen kukista kertovasta kirjasta, sillä kesällä hänen syntymä-kaupungissa Stratford upon Avon. Tove Janssonin Muumi täytti 65 vuotta, kirppikseltä löysin kivan kirjan hänen ja Tuulikki Pietilän saaresta, alle eurolla.

6 kommentarer:

znogge sa...

Då var blomsterboken verkligen som gjord för dig :-)

Hannele sa...

Znogge, perfekt för min Shakespearehörnan!

Mrs Calloway sa...

Anteckningar från en ö läste jag nyligen och kommenterade. Shakespeares blommor låter jätteintressant!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mrs Calloway, att bo på en ö är spännande. Jag har en vacker bok till om Shakespeares blommor, man får liksom lust att skapa en Shakespearehörna.

Mrs Calloway sa...

klart att du ska ha en Shakespearehörna, Hannele! jag har nygligen varit inne på tanken att göra olika hörnor i mina hyllor. Hardy har sitt eget utrymme och jag ser att 1880-talsförfattarna börjar
söka sig till varandra...

Hannele sa...

Mrs Calloway, egentligen har jag det redan, både i trädgården och i bokhyllan :)