Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 augusti 2014

Kan man äta sånt?

Idag tror vi ofta att det mesta är giftigt, fast de mesta är ätbart. I Sverige använde man berberisbär mycket för C-vitaminets skull. Inger Ingmanssons bra bok Kan man äta sånt? har kommit ut med ny upplaga, där finns recept och tips på vilda växter. Fråga på biblioteket och ut och plocka rallarros och annat.

6 kommentarer:

znogge sa...

Vilken spännande bok! Jag misstänker att gemene man missar mycket ätbart i naturen!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, visst är det synd!

Anna/notonmusic sa...

Jag som har en trädgård fylld med kirskål borde kanske läsa den boken, korskål ska man kunna äta säjs det.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Anna, det mesta går att äta, många gör soppa och paj av kirskål.

Madeleine Landley sa...

Hej Hannele.

Jag har själv ett par större poster i min blogg om ätbara blommor, blad och blast och visst är det kul hur mycket man kan äta. Nu blev jag i alla fall intresserad av den boken du nämner, för man kan ju liksom alltid lära sig mer :) Är den något att ha?

Mvh
Madeleine

♥ Hanneles bokparadis sa...

Madeleine, visst är det intressant! . Inger Ingmanssons bok är väldigt bra, jag använder den ofta, den nya upplagan lite dyr bara. Jag har även Stefan Källmans bok Vilda växter som mat & medicin, han har undervisat i armén. Sedan har jag Jekka McVicars Blommor på menyn, innehåller mest trädgårdsväxter.