Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 september 2015

Bokmässan 2015

Ibland planerar jag noggrant, nu strosade jag bara runt.
Litteraturtidskriften Parnass verkar intressant, finns nog på biblioteket.
Nyskriven svensk erotik, klassiker, skräck, serier, lokalt, globalt, något för alla. Jag försöker fynda böcker som man inte hittar i de "vanliga" bokaffärerna.
Litteraturen, det är vad man undervisar om. Det svenska litteraturdidaktiska fältet i förvandling, Peter Degermans doktorsavhandling i litteraturvetenskap. Så mycket intressant man hittar! Som tur så finns bibliotek.
Orättvist mot de ungerska författare att de fick stå till svars för ungerska regimens hårda flyktingpolitik. Flera ungerska författare uteblev; Péter Nádas och Laszlo Krasznahorkai valde att inte medverka i Bokmässan och Péter Esterházy var sjuk. I så fall finns det åtskilliga länder som inte ska bjudas hit. Idrott och litteratur, hur ska man förhålla sig?
Italiensk middag med trettio bokbloggare var trevligt.

6 kommentarer:

znogge sa...

Ingen helt lätt sits med flyktingpolitiken får väl just politikerna hållas ansvariga för...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, ansvaret är inte författarnas...

Decdia sa...

Ojoj, ni är många bokslukare i bloggvärlden!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Decdia, några hundra...

Fru E sa...

Vad härligt det ser ut! Visst är det fantastiskt att få botanisera bland så många olika förlag! Jag kom aldrig till bokmässan i år, tyvärr.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Fru E, Bokmässan återuppstå nästa höst igen.