Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 december 2015

julens trendigaste bok

Släng inte maten! : ta tillvara allt du handlar av Birgitta Rasmusson är en av böcker som lär oss ta vara på den mat vi betalar och släper hem. Varje person slänger 2 kg mat varje vecka, till jul kanske ännu mer. Samtidigt gnäller vi att maten är så dyrt, ologiskt.

8 kommentarer:

znogge sa...

Det håller jag med om! Vi har, om jag får säga det själv, blivit väldigt bra på att ta tillvara på maten. Det gör stor skillnad på många plan.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Zonterapi, snål som jag är så slänger jag sällan mat :)

em sa...

Eftersom vi är många som inte slänger något alls, så betyder det att många slänger väldigt mycket!
Margaretha

Freja sa...

Jag är uppvuxen på landet, med stort inslag av självhushåll, så jag har med mig hemifrån att spara rester och skapa ny mat av dem. Lunchlådor är oxå bra att ha, så här slängs knappt nått. Det känns bra!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Margaretha, vi får hoppas att färre slänger mindre...

Freja, visst känns det bra att ta vara på allt!

Ljusletaren sa...

Jag är ganska så duktig på att ta reda på rester plus att ta tillvara på saker som har gått över tiden. Fast mer kan jag lära mig och denna bok skulle allt vara kul att äga
/ kram

Ps Gjorde Makarioniplättar av rester från stuvade makaroner för någon vecka sedan. Jättegott!

Ljusletaren sa...

Ps Boken slutsåld på det ställe som jag kollade

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ljusletaren, jag har gjort god makaronivälling, kul att vara kreativ. Man kan alltid kolla på biblioteket, det finns nya böcker med samma tema.