Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 januari 2017

veckans ord på W

Alltså, att hitta svenska ord på W var inte det lättaste för Enligt O. Hon varnar för krystning och lite svengelska idag. Följande ord på W vill jag att du kopplar ihop med böcker och/eller författare: webbsida weekendhus wienerbröd wok wow

webbsida av Bodil Malmsten försvann alldeles för tidigt, hennes (b)loggböcker är fina kvicka texter om vår samtida:

weekendhus 
Viveca Lärns böcker om Saltön är filmade på Skaftön. Min kompis har sommarstuga på Skaftö och han berättade att det är mycket mer folk där nu. Jag fick boken om Skaftö av honom som födelsedagspresent. Jag hittade Skaftöskorpor i vår lilla affär på Hisingen, gôrgoa. Skorporna har funnits längre än tv-serien.

wienerbröd är danskt, som Suzanne Brøgger, hon har speciell humor, integritet:
wok
hittade jag inte i min gamla hemkunskapsbok från 1966:

wow
vilket fantastiskt slut i Hennes nya namn av Elena Ferrante!

6 kommentarer:

Freja sa...

Kul associationer du gör till orden!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, tack, ganska kul ord!

Sara sa...

Inte wok men chokladkräm är inte så dumt till helgen.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Sara, så enkelt och så gott! ❤️

Mrs Calloway sa...

inte helt enkelt med W. om en inte gör som du, förstås, och tar ett rejält kliv från wok och hamnar i chokladkräm. lite intressant att det 1966 står havremjölk som alternativ. men vad betyder 1/2 rkl smör?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, tydligen slarvade jag med den finska översättningen.... ½ rkl smör betydr ½ msk smör. Havremjölken la jag som alternativ till originalreceptets mjölk - för så fort jag skriver något, gnäller folk att "jag tål inte mjölk"