Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 maj 2017

ut och plocka ätbara vilda växter

Vilda växter som mat och medicin av Stefan Källman är riktigt spännande läsning, del av vår kulturhistoria. I Norden finns ett stort antal växter som kan användas, även för flera ändamål, som växtfärgning, redskap och slöjd. Intressant att lära sig mer, exempelvis berberisbär är gott i köttgryta, säljs torkade i invandrarbutiker, vanlig i persisk mat. 

Kan man äta sånt? av Inger Ingmanson är den bästa boken jag vet; massa recept och tips även på vilda växter, rallarros är en ren delikatess på våren. Boken har givits ut på nytt, låna på bibliotek.

8 kommentarer:

Joelinda sa...

"Kan man äta sånt?" har jag (men en annan utgåva än den på din bild) och ett antal liknande böcker, som jag fått i present.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Joelinda, hoppas du använder dem, jättespännande!

znogge sa...

Spännande!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, roligt att lära sig mer!

Mrs Calloway sa...

ska kolla nya utgåvan också. tack för tips!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, rolig intressant tips, många användbara recept.

MissMagic sa...

Åh vilket spännande tips! :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Miss Magic, eller hur, det är väldigt spännande att veta mer!