Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

05 maj 2017

pinsammast - jerka

Ibland läser jag nyfiket böcker som fått dåliga recensioner - jag vill skapa en egen åsikt och vill inte tycka till om saker jag inte vet något om.
Jag försöker välja min läsning med omsorg, blir sällan besviken och skäms inte. I några ögon kanske det ser märkligt ut att jag i vuxen ålder samlat nästan alla Enid Blytons böcker - dessutom läst dem alla med stor njutning. Inte pinsamt alls.

"Berätta om det pinsammaste (så pass att skämskudden åker fram bara du tänker på det)/roligaste/tråkigaste/etc. du någonsin har läst. Kort sagt, beskriv något som är känslomässigt memorerbart", föreslår Annika i Bokbloggsjerka 5 – 8 maj.

22 kommentarer:

Mia Eggimann sa...

Nej det tycker inte jag. Jag läser om Lotta böckerna med stor förtjusning.

Hanneles bokparadis sa...

Marie, underbart!

Annette sa...

Vilken lycka att ha Enid Blytons böcker! Jag är extra svag för Äventyrsserien, jag blir glad bara jag ser böckerna ut den serien, med de gamla omslagen.

Mrs Calloway sa...

jag måste nog läsa om någon Enid Blyton. Lotta har jag nyligen läst om

Hanneles bokparadis sa...

Annette, något speciellt med de gamla omslagen.

Mrs Calloway, Lotta läste jag nog inte som barn

Vargnatt sa...

Enid Blyton gillar jag :)

Soffie sa...

Jag gillar de böckerna och jag läser mycket olika böcker dels för min klass (just nu har jag en etta)och sen läser jag mycket skönlitterära böcker .

Hanneles bokparadis sa...

Vargnatt, jag med! ❤️

Soffie, underbart! Barn älskar verkligen när man läser för dem.

Koko sa...

Jag tolkade frågan som "vad har du läst som du tyckte var pinsamt". Det händer ju ibland att man läser något där man skäms å karaktärens (och ibland författarens) vägnar...

Jag läser också mycket blandat, men erkänner att jag tyckt det var lite pinsamt att jag sträckläste Twilight med stor förtjusning, *trots* att jag samtidigt tyckte den hade ett torftigt språk och fruktansvärt sunkiga värderingar :-)

KaJsaLisa sa...

Det finns pinsammare saker än Enid Blyton, inte värre än att vuxna läser Harry Potter.

Hanneles bokparadis sa...

Koko, du tolkade säkert korrekt... sunkiga värderingar kan vara lite jobbigt, ibland kanske författaren visa kontraster.

KajsaLisa, jag tyckte mycket om Harry Potter-filmerna. Som fyrabarnsmor har jag nog sett ett och annat, inte så mycket sånt som skulle kunna uppfattas som pinsamt.

Tantaugusta sa...

Blyton är bra, jag lyssnar på del ihop med min yngsta när vi åker bil ihop.

Hanneles bokparadis sa...

Tant Augusta, det låter trevligt.

[Anna] sa...

Jag är jätte sugen på att läsa om Enid Blytons böcker även typ Kitty böckerna, men har inte riktigt "tid" till det nu. men det kanske kommer så småningom :)

Hanneles bokparadis sa...

[Anna] man kanske prioriterar fel ibland... :)

Bokdamen sa...

Blyton gillade jag när jag läste de. De lånas flitigt på bibblan.

Hanneles bokparadis sa...

Bokdamen, roligt att höra!

Åsa sa...

Absolut inget att skämmas för eller tycka är pinsamt med att läsa Enid Blyton! :)

Hanneles bokparadis sa...

Åsa C, tycker inte jag heller :)

skogsnuvan sa...

Tänk att man har läst många Enid B böcker när jag var tonåring och önskade mig alltid sådana i julklapp och födelsedagsprecent. Visst finns det säkert några sådana kvar i mina gömmor. Kanske jag skulle ta fram dom och läsa. Vilken bra ide du gav mig.

Hanneles bokparadis sa...

Skogsnuvan, perfekt sommarläsning!

Klimakteriehäxan sa...

Påminner mig om varför jag till sist läste "Fifty Shades fof Grey". Det var Linn Ullmann som sa att något som så många miljoner ville läsa (och betala för) kände hon sig helt enkelt tvungen att läsa för att bilda sig en egen uppfattning.