Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

21 februari 2018

Ormen i Essex av Sarah Perry

"Samma nattandas Essexormen mot hennes slutna ögonlock och låter sin våta kalla svanstipp sticka fram under kudden. När hon vaknar förväntar hon sig att lakanen ska vara saltbemängda och fuktiga. Drömmen tycks ha något att göra med moderns död för många år sedan (fast det hände i sovrummet med fördragna gardiner, och ingenstans i närheten av floden) och den gör henne för orolig för att äta." (sid 182)
Ormen i Essex av Sarah Perry berättar om den unga Cora Seaborne som just blivit änka i London 1893. Hon flyttar till landet till staden Colchester med sonen och väninnan Martha. Hon försöker lösa gåtan med den mystiska ormen tillsammans med byns präst.

5 kommentarer:

Mrs. B sa...

Vad tycker du om romanen? Jag gillade den verkligen: http://lookingformrgoodbook.blogspot.com/2017/06/sarah-perry-essex-serpent-2016.html

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs B, gillade boken, brittiskt, lagom historiskt.

znogge sa...

Den låter inte helt fel alls faktiskt. Ska se om den finns på vårt bibliotek. Tack för tipset!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, historisk anglofilisk roman med lite fantasy.

Annette sa...

Jag skall bara läsa Bea Uusmas bok först, sedan blir det den här!