Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

05 mars 2018

Arvet av Virginia Woolf

"De hade rest till Venedig. Han mindes den lyckliga pausen efter valet. "Vi åt glass på Florian." Han log - hon var som ett barn, hon älskade glass. "Gilbert berättade väldigt intressant för mig om Venedigs historia. Han sa att dogerna..." Hon hade skrivit ner alltsammans med sin skolflicksstil. Det underbara med att resa med Angela var att hon var så ivrig att lära sig." (sid 10)
Arvet (The Legacy ur samlingen A Haunted House) av Virginia Woolf berättar om den barnlösa Angela som blev överkörd av en bil och lämnar sina dagböcker till sin make Gilbert:
"Fifteen little volumes, bound in green leather, stood behind him on her writing table. Every since they were married, she had kept a diary." (sid 4)

20. Läs en novell av en favoritförfattare.
jag deltar i Ugglans novellutmaning Novell III.

4 kommentarer:

znogge sa...

Minns att det var väldigt dyrt att fika i Venedig så det blev ett enklare ställe för vår del. Men en spännande stad och en stad som förekommer i många böcker.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en spännande stad jag funderat på att resa till nån gång.

KajsaLisa sa...

Du har snart fått mig att börja läsa henne :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, så bra, man upptäcker något nytt hele tidenhos Woolf :)