Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

04 mars 2018

The Dressmaker - fin film i svtPlay

Australisk långfilm från 2015, dramakomedi om kärlek, hat och makalösa klänningar. När flickan Tilly blir anklagad för mord på en skolkamrat förvisas hon från småstaden Dungatar i den australiska ödemarken. 26 år senare, då hennes mamma blir sjuk, återvänder Tilly för första gången. Numera är hon en sömmerska i världsklass och hon öppnar ett haute couture-skrädderi i sitt barndomshem. Tillys måttsydda klänningar får människor i Dungatar att blomstra men samtidigt svartnar relationerna med de personer som en gång fick henne att lämna staden. Regi: Jocelyn Moorhouse. I rollerna: Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth, Hugo Weaving m.fl, se: HÄR.

9 kommentarer:

Annette sa...

Den här filmen har jag inte sett, men det låter som en film jag borde se. Jag gillar Kate Winslet, vilket också får det att luta åt att jag ser den här. Tack för tips!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Annette, mycket sevärd film.

Paula sa...

Haha, vet du, jag började se filmen när den gick på tv nu i helgen. Den kändes helt bisarr, så jag bytte till en deckarserie som började på en annan kanal. Lite burlesk med väldigt speciella karaktärer var intrycket jag fick?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Paula, helt underbar film! ❤️

KajsaLisa sa...

Tänkte se den men missade tyvärr.

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, du har inte missat något, du kan fortfarande titta i svtPlay.

Annas Fotnoter sa...

Underbar film!
Kate Winslet var så bra...

znogge sa...

Det låter som en film helt i min smak. Tack för tipset!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, jag tyckte om filmen.

Znogge, du kommer nog att tycka om denna.