Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 mars 2018

är böckernas utseende viktigt?

Hur viktigt är det att böckerna är snygga? För mej är nog orden viktigast, hittar jag en bok, som jag vill läsa, bryr jag mej inte om utseendet. Även skruttiga böcker får plats i min bokhylla. Men jag tycker om vackra böcker.

5 kommentarer:

znogge sa...

Ett vackert omslag tycker jag om men ett vackert innehåll slår det yttre. Det ena utesluter inte det andra :D

Klimakteriehäxan sa...

Klart att innehållet är viktigast. Men ibland missar man kanske en fantastisk historia p g a ett riktigt intetsägande omslag? Det är fascinerande att fransmännen fortfarande i så hög grad håller fast vid sina gammeldags omslag, så totalt icke-publikfriande, utan något som drar blickarna till sig.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, självklart, men ibland får man nöja sig med något sämre :)

Klimakteriehäxan, enkla omslag kan ibland vara ok, jag rotar på antikvariat och loppis och tar hem riktigt skruttiga böcker, när innehållet är bra.

Veiken sa...

Är det en bra bok, så spelar det ingen roll hur den ser ut, bara den är fullt läsbar!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Veiken, håller med dig!