Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

21 mars 2018

med kanalbåt i Skottland

Skådespelarparet Timothy West och Prunella Scales korsar skotska högländerna på Kaledoniska kanalen som förbinder Nordsjön med Atlanten. Kanalen ritades av Thomas Telford, som även har ritat Göta kanal. Största delen av Kaledoniska kanalen består av tre sjöar, den största är Loch Ness. Paret möter bland andra en marinbiolog som har letat efter Loch Ness-monstret i 43 år, en kiltklädd bard som låter dem genomgå en bröllopsceremoni, och en klanhövding som spelar säckpipa. Efter att ha slussat i Storbritanniens längsta slussystem når de havet, se: HÄR.

3 kommentarer:

znogge sa...

Vilken fantastisk resa att göra!

Klimakteriehäxan sa...

Har sett lite av den där serien. Att det samtidigt handlar om hennes demenssjukdom gör det lite sorgligt ... men de bjuder ju på en del skratt också.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, visste inte ens att det finns kanaler i Skottland.

Klimakteriehäxan, ett gott sammansvetsad par dessa två ❤️