Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 mars 2018

bästa skatteåterbäringen

När jag lekte med barnbarnen bakom det gamla universitetsbiblioteket, passade jag på att förnya mitt bibliotekskort, jag kom på att mitt lånekort inte gällde längre. Det finns så mycket intressant; e-böcker, gamla uppsatser och avhandlingar, tidskrifter man kan läsa hemma.
Göteborgs universitet har Nationellt bibliotek för kvinnoforskning, det är öppet för alla. KvinnSam: http://www.ub.gu.se/kvinn/. Man kan söka litteratur om olika ämnen, avhandlingar, kvinnomagasin från olika länder, läsa äldre digitaliserade svenska kvinnotidskrifter: http://www.ub.gu.se/kvinn/digtid/ en riktig skattkammare - som kan besökas hemma i läsfåtöljen.

8 kommentarer:

znogge sa...

Lånekort är viktiga saker!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, bästa skatteåterbäringen!

Bosse Lidén sa...

Bra med gratis skattkammare. Länge sedan jag hade giltigt lånekort där.
Trevlig helg

♥ Hanneles bokparadis sa...

Bosse Lidén, det är så bra för det finns massa intressant att ladda hem.

Jokke sa...

Jag besökte i somras Göteborgs bibliotek. Jag anser,att det funkade bra.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Jokke, jag får beställa böcker från vilket bibliotek som helst till mitt hembibliotek.

Paula sa...

Jag har ännu aldrig visat upp mitt biblankort...här känner ju alla alla. Det var värre när jag för tio år sedan praktiserade på biblan och folk kom in och fram till disken med sina bokhögar men utan bibliotekskort. Jag hade ju ingen aning om vem dom var...något de tog som självklart. Och nästa gång samma människor kom tillbaka hade jag ju självklart glömt vem de var, och då var det ännu mera pinsamt...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Paula, så kan det kanske vara på landet... här känner vi också varandra, men jag beställer böcker från Göteborgs alla 21 bibliotek.