Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 september 2018

vem hinner läsa på resor?

jag läser inte böcker på resor, det finns annat att göra; läsa lokala tidningar på hotellet, läsa flygets tidskrift, titta på folk, uppleva, titta på lokalt tv på kvällen (när Elizabeth II hade sitt sextioårs diamantfirande, råkade vi vara i London och fick på kvällen se BBCs direktsändning på hotellrummet, riktigt underhållande) BBC:s morgonprogram spelas in i Manchester, inte i London.
En pocketbok har jag ändå alltid med mig i handväskan, denna gång
Ett förnuftigt liv (A Sensible Life 1990) av Mary Wesley från bibliotekets rensningshylla gratis, brittiskt, hann inte läsa...

12 kommentarer:

znogge sa...

Är vi på sol- och badsemester läser jag minst en pocket per dag. Är det en storstad vi besöker så blir det nästan bara guideböcker och tidningar från staden. Var sak har sin tid ;-)

Mösstanten sa...

Nej det brukar inte bli lika mycket läst som jag tror att det ska bli på en resa. Trevlig resa! Om du är på resa nu.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, vi har aldrig testat solsemester - denna sommar skulle det ha varit bortkastat :)

Mösstanten, min bok blir alltid oläst...

Ama de casa sa...

Jag läser mest på resor,under transporterna. Väl framme vill jag uppleva saker. Allra mest läst blir det på kryssningar under "båtdagar" då det är svindyrt med internet :-D

Bosse Lidén sa...

Manchester. Där fick jag lära mig något nytt.
Samma här. En lätt pocket är enda lektyren vid resor. Sedan brukar det tillkomma "saker" efterhand.

Hanneles bokparadis sa...

Ama, jag vill titta på omgivningen... och mår ofta illa.

Bosse Lidén, haha, resväskan var full av köpta böcker :)

Mrs Calloway sa...

solsemestrar åker jag aldrig på. under långa flygresor kan det bli en del läst. men det brukar bli film också. väl framme vid målet blir det kartor, guideböcker och tidtabeller.

är du ute och reser nu?

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, ungefär som hät, men jag flyger bara korta flyg, en gång per år.... behöver mycket tid att smälta alla upplevelser.

KajsaLisa sa...

Jag brukar ta med en guidebok, men öppnar den knappt på resan. Ligga på sängen med en öl på hotellrummet och kolla BBC är en höjdare.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, guideböcker läser jag gärna när jag kommit hem, uppleva resan en gång till. BBC kollar jag alltid; under en trädgårdsresa kunde vi på kvällen se rapport från utställningen på hotellrummets tv :)

Annette sa...

Jag brukar släpa med mig ganska många böcker, men sedan läser jag ändå bara på flyget, om vi flyger. Under själva resan har jag fullt upp med att uppleva platserna där vi är och insupa atmosfären. Konstigt att jag aldrig tycks lära mig det :)

Hanneles bokparadis sa...

Annette, precis, en har fullt upp med annat, jag vill verkligen titta och uppleva allt runt om kring :)