Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

03 oktober 2018

En sommar i Brighton av Lucy Diamond

"Rosa gillade att bo så nära centrum och dessutom var köket stort och välutrustat. Det gamla slitna husets elegans var också raka motsatsen till Max blänkande moderna ungkarlslya i Islington som hon flyttat in i alldeles för fort. Nu hade hon ett par egna rum och det hade Virginia Woolf absolut ha gillat." (sid 29)
En sommar i Brighton av Lucy Diamond berättar om fyra kvinnor som bor i ett trevligt hus nära Brightons strand. De känner inte varandra men de börjar umgås mer och mer. Rosa har flyttat från sin otrogna pojkvän Max och jobbar nu i ett kök, men vem är han egentligen? Rosa får oväntat hjälpa grannen med hennes tonårsbarn Bea, hon som ville vara själv och inte gillade barn.

"Den dunka  himlen mörknade ännu mer, havet liknade ett mörkblått band vid horisonten, folk tände sina lampor inomhus och drog för gardinerna. Inne hos Rosa hade hon och Bea ätit upp nästan hela den guldgula makaronpuddingen - den mest trösterika maträtt Rosa kunde komma på. Till efterrätt fick de den nybakade kakan." (sid 79)

Georgie har följt med sin pojkvän Simon till Brighton för att vara nära honom när han arbetar med nytt jobb som arkitekt, hon vill bli journalist. Men när skrivandet krockar med Simons intressen och  hans nya arbete, är det inte riktigt bra.
Charlotte undviker sina grannar, hon sörjer sitt barn, för att dämpa ångesten sitter hon hemma och städar sin lilla lägenhet. Margot är äldst men det hindrar inte henne att ha en engelsk älskare, en pigg självständig kvinna, som vill lära känna sin granne. Även Georgie ber Charlotte följa med på ett lite mer udda uppdrag. Det händer något hela tiden i huset i Brighton, trevlig läsning.

11 kommentarer:

znogge sa...

En läsvärd och bra bok!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, precis, helt kravlöst!

Mösstanten sa...

Vore kanske något att läsa. Min dotter bodde iBrighton i tre år.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, väldans, då känner du kanske platserna, jag har bara gjort en kort visit.

Ylva sa...

Ja, den verkar mysig. Snygg framsida och kul med England.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, alla ingredienser för en lyckad roman.

Villa Frejas bokblogg sa...

Den här tyckte jag om.

Ama de casa sa...

Just nu har jag inte tid att läsa - har fullt upp med att se mig omkring :-) Men böckerna finns ju kvar till sen :-D

Hanneles bokparadis sa...

Freja, riktigt trevlig läsning.

Ama, sant, böckerna finns kvar :)

KajsaLisa sa...

Brighton har jag tänkt besöka, ligger efter samma linje som flygplatsen Gatwick. Får väl se någon sommar.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, fin sommarstad.