Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

24 november 2018

bokmärken för resande

Min rosa handväska på vift i Rom, Frihetsgudinnan fick låna min handväska. När vi var i New York på 1970-talet fick jag klättra upp i facklan, nu är det ju stängt. När vi var i Paris i min ungdom, hade jag inte råd att åka upp i Eiffeltornet. Men nu har jag i alla fall ett litet magnetbokmärke som minne. Luftballonger har jag hjälpt till med att lyfta och landa, har badat i havet. Även Boklysten har olika bokmärken.

13 kommentarer:

Mösstanten sa...

Fina bokmärken. Får en att drömma om sommaren. Det är roligt att se dem även om jag inte samlar själv.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, vet inte om jag samlar, använder också mina bokmärken.

Ama de casa sa...

Trevligt med minnesbokmärken :-)

Znooge sa...

Härliga minnen! Så bra Frihetsgudinnan klär i din väska :D

Hanneles bokparadis sa...

Ama, små perfekta souvenirer.

Znogge, en av mina bästa foton :)

Klimakteriehäxan sa...

Jag tror bestämt att man öppnat Frihetsgudinnan igen. Hon klär i din handväska! Eiffeltornet har jag också bara sett utifrån, har inte velat köa för att komma in och upp. Har dock inte något bokmärke därifrån. Det jag visar denna gång kommer dock från en annan världsmetropol, känd under namnet Falun.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, ingen aning, jag skulle ändå inte våga klättra upp i facklan igen... inte många som får plats där. Jag är så nöjd med höjderna på Hisingen ❤️

Boklysten sa...

Bokmärken är trevliga som reseminnen.

Hanneles bokparadis sa...

Boklysten, kostar lagom och väger lite.

Yasmine sa...

Vilka fina bokmärken :)

Hanneles bokparadis sa...

Yasmine, helt i min smak :)

Sara Pepparkaka sa...

Vi var upp i Eiffeltornet när vi var i Paris, men mitt bästa minne därifrån är ändå en marknad där min man valde en pashminasjal åt mig, den bästa sjal jag har!

Hanneles bokparadis sa...

Sara, vilken lycka för dig att äga en sådan!