Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

29 november 2018

Sju nätter av Simon Strauss

"Men böckerna, de har hamnat i skymundan. De passar inte in i bilden av den avskalade moderna arkitekturen. Därför ställs de undan och degraderas till hyllvärmare. Från att ha varit på plats där böcker behandlas som skatter och tjockt damm skyddade kunskapen, har biblioteket förvandlats till en profan plats där mycket händer men lite blir läst." (sid 73 - översätt av Linnéa Deurell)
Sju nätter (Sieben Nächte 2018) av Simon Strauß är hans debutroman som berättar om mannen som får ett uppdrag av en främling han träffar att begå de sju dödssynderna; högmod, frosseri, lättja, girighet, avund, lust, vrede. Han antar utmaningen.

Simon Strauss avlade 2017 sin doktorsavhandling vid Humboldt-Universität i Berlin. Ett arbete som handlade om tankar i det romerska samhället hos Theodor Mommsen (fick Nobelpriset 1902) och Matthias Geléer.

6 kommentarer:

Znooge sa...

Ett bibliotek ska vara en levande plats för olika aktiviteter och möten men jag tycker att böckerna ska stå i centrum.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, antalet böcker har försvunnit, men Göteborgs 25 bibliotek samarbetar så kanske behöver man inte samma böcker i alla bibliotek.

wiolettan sa...

Så sant, så sant.
Sju nätter låter som en spännande annorlunda bok. Skulle tro att den rymmer mycket av tragik.

Hanneles bokparadis sa...

Wiolettan, ett påhittligt tema.

Yasmine sa...

Oj, vilken bok!

Hanneles bokparadis sa...

Yasmine, en spännande debut!