Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

06 juni 2019

Hudbibeln av Johanna Gillbro

Hudbibeln : förstå din hud - myter, vetenskap och goda råd av Johanna Gillbro. Hon har doktorerat vid University of Bradford i Storbritannien inom dermatolgi. Faktaböcker som jag har för avsikt att läsa på min fritid vill jag helst att de är lättsamma. Jag vill kunna bläddra i dem och göra lite nedslag här och där vid sådant som fångar mitt intresse.

Den här boken kräver nästan att man läser den från pärm till pärm. Den är inte särskilt lättsmält. Det finns dock ett fint register som kan använda sig av. Innehållet känns dock väldigt sansat. Författaren har inga mirakelkurer på lager utan förefaller sträva efter en djupare förståelse av ämnet hud, men det kräver desto mer av läsaren. Jag tror dock att belöningen är stor om man lyckas ta sig igenom boken. Inte minst ekonomiskt om man efter att ha läst boken blir lite mer selektiv vad gäller valet av hudvårdsprodukter och kosttillskott. Och ämnet är ju egentligen högintressant, alla vill ha en problemfri, frisk hy och många drömmer ju om att slippa ålderstecken men hur man ska gå tillväga är en djungel. Hon har redan fått mig att ifrågasätta "naturliga" produkter.

9 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Det är nog sunt att vara väldigt skeptisk. Jag har anammat tanken att den som äter god och varierad kost inte behöver kosttillskott. Och inbillar mig att skillnaden mellan låt oss säga tusen dagkrämer är minimal, även om prislapparna är väldigt olika.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, kosttillskott har jag aldrig ätit, men D-vitamin är inte fel; min 87-åriga mor sover bättre efter hon började med det. Använder nästan inga krämer, men oroar mig för nanopartiklar och olika tillsatser.

Mösstanten sa...

Att något är naturligt betyder inte att det är nyttigt. Det finns massor av giftiga och allergiframkallande växter i naturen. Hudbibeln är säkert jätteintressant.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, det är farligt att leva... Så mycket val vi har idag, man kan bli snurrig av mindre. Intressant bok av någon som kan sitt ämne.

Znogge sa...

Jag läste först "Hundbibeln" men insåg att jag var fel ute ;-) Sunt förnuft tror jag man kommer långt med!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, hihi, sån bok finns nog, vi har så många val idag, inte lätt.

wiolettan sa...

Tror inte att det är någon bok för mig. Har nog inte tålamod så det räcker till.
Använder heller inga krämer, men D-vitamin äter jag.

Ama de casa sa...

Jag har inga större utgifter som jag skämmer bort min hud med, solskydd såklart och en fuktkräm för "inomhusbruk" :-)

Hanneles bokparadis sa...

Wiolettan, här i Norden behöver vi D-vitamin.

Ama, jag har fått ärva ganska fin hud av min mor, men jag vet nog för lite vad som är bra att köpa, och vad man ska undvika.