Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

03 juni 2019

ont om plats i bokhyllan? #14

Skapa en bokstaty i trädgården!
Hittar du böcker på akuten, vid vårdcentraler i Göteborg kanske det är min vän S-E, som lagt dem där. På Naturhistoriska Museet finns hans böcker och man ge en frivillig slant. Många bäckar små blir en stor å, om man håller på många år. Något som är skräp för andra, har gjort S-E till den störste enskilde donatorn i modern tid på Naturhistoriska, inga småpengar i längden. S-E har många historier att berätta, han är nog känd av alla poliser i Göteborg, som har stoppat hans mystiska överlastade bil full med böcker som han hittar på loppis, där överskottet slängs. På vardagarna jobbar han med sin akademiska profession, och på helgerna behöver han inte gå på gym efter alla lyft med boklådor. Bilden är en konstutställning i Jämsä i Finland efter vår resa till Ryssland. En bokkub.

10 kommentarer:

znogge sa...

Men vilken spännande bokman! Finns mycket som kastas i onödan och kan komma till glädje igen!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, han har god koll på vilka böcker är värdefulla och inte skräp, han gör en kulturgärning.

Freja sa...

Härligt med sådana som engagerar sig rejält!

Hanneles bokparadis sa...

Freja, eller hur!

Mösstanten sa...

Vilken man! Trevligt med bokkuber också.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, intressant utställning, ett fantastiskt arbete han gjort under åren med återvinning som genererat pengar till bra ändamål.

Ama de casa sa...

Hmm... Undrar hur en bokstaty motstår väder och vind? ;-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, en konstutställning behöver inte vara för evigt :)

Rämmengården sa...

Trevligt med en bok staty. 😍

Hanneles bokparadis sa...

Nina, perfekt om man äger för mycket böcker :)