Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 juli 2019

en fin intervju med Alex Schulman

En intressant intervju med Alex Schulman i Vi Läser nr 4 där han berättar om sitt skrivande och kommande projekt. Bränn alla mina brev kommer att bli film. Förmodligen kommer han att skriva om sin mormorsmor - och om sina bröder, mer som fiktion. Och boktips, om de viktiga böcker han läst.
.
Jag hittade  nyss en bok om Alex Schulmans morfar Sven Stolpe på loppis; Sven Stolpe: blåsten av ett temperament av Svante Nordin. Jag har inte hunnit läsa hela, utom att Stolpe var kompis med Stig Ahlgren. Han ville inte vara  med i Svenska Akademien; "han kunde inte tänka sig att sitta i samma rum som Eyvind Johnson, eller för den delen att sitta i Stockholm och dricka sockervatten." (sid 283)
.
Vigdis Hjort pratar i Vi Läser om arv och miljö, kritikerna tyckte att hon hängt oskyldiga personer. Själv säger hon att "vi borde uppföra oss på ett sätt som tål att bli omskrivet i en roman".
En artikel om nästan oläsbara böcker; Finnegans Wake av James Joyce är en av dem, fyller 80 år. Och mycket annat intressant fanns i Vi läser.

4 kommentarer:

Mösstanten sa...

Arv och miljö har jag länge tänkt läsa. Får väl se när det blir av.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, jag påbörjade men hann inte inte läsa då

Ama de casa sa...

Jag gillar Alex Schulmans böcker. Han skriver väldigt utlämnande tycker jag.

Hanneles bokparadis sa...

Ama, väldigt naket, visst skriver Schulman bra.