Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

13 november 2019

The Making of a Lady à la Frances Hodgson Burnett

För några år sedan kunde jag fynda engelska klassiker som dvd i min mataffär, en av dem är The Making of a Lady à la Frances Hodgson Burnett (The Making of a Marchioness 1901). En berättelse om den ensamma fattiga Emily som arbetar som sällskapsdam, hon får sparken för en bagatell, för att hon hjälpte James flytta på placeringskort.
Den rike James friar, för viktigt att han får en arvtagare, han är helt ärlig på den punkten. James reser till Indien strax efter bröllopet och Emily blir ensam på godset, fast inte länge. Den slarvige Alec knackar på med sin mörkhyade fru som inte accepterad. Det blir en spännande strid med den andre arvtagaren Alec, som vill få bort Emily och få ärva godset som den förstfödde sonen. Riktigt sevärd brittisk film från 2012 för oss anglofiler, finns säkert även på nätet.

9 kommentarer:

Mia Halvarsson sa...

Wow, det åter som nåt för mig, tack så mycket för tipset :) Du har alltid så fina headers också :)

Hanneles bokparadis sa...

Mia, tack, filmen finns nog... nånstans :)

em sa...

Finns att läsa hos Gutenberg - men då heter den "Emily Fox-Seton Being The Making of a Marchioness and The Methods of Lady Walderhurst" https://www.gutenberg.org/files/17226/17226-h/17226-h.htm
Margaretha

Hanneles bokparadis sa...

em, tack för bra tips.

Znogge sa...

Härliga fynd som står sig i längden!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, Burnetts verk lever fortfarande.

Ama de casa sa...

Låter spännande! :-)

Ama de casa sa...

Jag var förresten helt såld på att köpa DVD-er förr om åren. Hade mängder!

https://amacasa.wordpress.com/2010/08/25/ama-de-casa-svarar-3/

Nu är det mest nätet som gäller för film. Sammalika med böcker, lånar från bibblan till plattan.

Hanneles bokparadis sa...

Ama, jag har inte mängder av dvd... utom Midsomer Murders, vi har ingen fiber, hittar faktiskt massa bra filmer i svt.