Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

05 december 2019

En sång för Hedda av Annika Estassy

En sång för Hedda (2019) av Annika Estassy börjar inget vidare, ett par veckor före jul får Lina sparken efter tio år på företaget som ska spara. Hon vill inte fira jul hemma hos mamma utan bokar en tangoresa till Buenos Aires. Och hennes biologiska pappa dyker upp, hon trodde han var död.
När mamma Hedda bryter handleden, åker Hedda till familjens gästgiveri uppe i Måneby. Inga bokade gäster över jul, ekonomin inget vidare för familjen. Vem ska driva stället om Hedda inte orkar?

    "Hedda tog på sig glasögonen och tittade på sitt armbandsur. Halv sju redan och bara fem dagar kvar till julafton. Hon, som brukade se varje ny dag an med tillförsikt, ville helst av allt borra ner ansiktet i kudden, somna om och vakna upp till en annan verklighet. Slippa möta anklagande och besvikna blickar, slippa höra att allt hon gjorde var fel. För första gången någonsin önskade hon sig härifrån.
    Hon tog täcket över huvudet men fick svårt att andas. Hur skulle familjen reagera om hon plötsligt vägrade lämna sängen? Tänk om de inte reagerade alls, rent av tyckte att det var skönt att slippa henne?" (sid 191)

6 kommentarer:

Mösstanten sa...

Kanske en bra julbok?

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, lite som livet, glädje och bekymmer.

Ama de casa sa...

En tangoresa till Buenos Aires låter inte dumt. Så länge det inte är jag som dansar tangon :-D

Hanneles bokparadis sa...

Ama, hon ska gå danskurs, det kan du också göra :)

znogge sa...

Tack för tipset. Den noterar jag.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, du kommer att tycka om denna, familjerelationer och nutidsproblem och glädje.