Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 mars 2020

Camilla - Authors and Characters

 
Det man inte anar (2019) av Stefan Åberg är den tredje boken i Malmötrilogin och berättar om Erika och Victor i medelålder, och deras fjortonåriga dotter Camilla. Victors spelande på hästar har blivit ett orosmoment, när han övertrasserar nöjeskontot.
Novellsamlingen Kedjereaktion (2019) av Camilla Prell-Weichl är hennes debut, innehåller noveller med katastrof-temat. Novellen Swish berättar om den gifta Karin och tvåbarnsmor som börjar på gymmet och blir lockad av små gratisgåvor och en gratis omgång med PT. Det blir många gånger, betalas svart med swish. Mindre och mindre pengar kvar på sparkontot.


"Berätta om en författare och en litterär karaktär som båda bär veckans utvalda namn"; Authors and Characters - utmaning hos Lyran.

8 kommentarer:

Hanna / Rak i ryggen sa...

Läste först att Camillas spelande på hästar var problematiskt :) Överkonsumtion av gratis omgång med PT låter sundare. Ha en fin kväll!

Åsa sa...

Alltså, nu fattar jag inte, om det var gratis, varför betalade hon då? Lite samma tema på böckerna tror jag, folk som slarvar med pengar... men såna verkar ju konstigt nog alltid få hjälp ekonomiskt i motsats till andra som blir fattiga p.g.a. sjukdom och handikapp. Ganska irriterande faktum.

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, jag har hittat riktigt bra PT, jag behöver honom

Åsa, denna Camilla verkar dum, blir utnyttjad.

Mrs Calloway sa...

Stefan Åberg känner jag inte till, men Camilla Prell - Weichl har jag läst något av

Mia Eggimann sa...

Det var inga böcker jag var så bekant med.

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, omöjligt att känna till alla.

Mia, då har du fått nya tips.

Unknown sa...

Tack för nya tips!

Hanneles bokparadis sa...

Lyran, läsvärda noveller.