Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

29 mars 2020

Hummelhonung av Torgny Lindgren i svtPlay

Hummelhonung av Torgny Lindgren visas i svPlay: Ukrainsk långfilm från 2013: Ett psykologiskt drama som utspelar sig i de karpatiska bergen. De två åldrande bröderna Stanislav och Vojtko bor grannar men hatar varandra innerligt och har inte pratat på många år. Båda är svårt sjuka och det enda som håller dem vid liv är deras respektive önskan om att vara den som överlever den andre. Men när en kvinnlig författare på besök i byn blir insnöad hos Vojtko så rubbas brödernas cirklar. Filmen bygger på Torgny Lindgrens roman Hummelhonung. Regi: Victoria Trofimenko. Se: HÄR.

3 kommentarer:

Ama de casa sa...

Alltid bra med tips när tid är det som man har mest av...

Klimakteriehäxan sa...

Oj, hade inte en aning! Tyckte mycket om romanen. Har sett den isländska filmen "Bland män och får" som också hade samma grundstory. Väldigt bra den också.

Hanneles bokparadis sa...

Ama, lite så är det nu.

Klimakteriehäxan, isländska Bland män och får är riktigt bra, denna har ju likheter med temat.