Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

29 mars 2020

5 am club : äg din morgon och förändra ditt liv

Kanske funkar det att överleva sommartid; vakna en timme tidigare!
5 am club : äg din morgon och förändra ditt liv av Robin Sharma lånade jag på biblioteket, för att överleva att gå upp en timme tidigare under sommartid. Min första självhjälpsbok. Morgontrött har jag varit hela mitt liv, mår fysiskt illa under tidsomställningen. Jag satt och bläddrade i boken tillsammans med min svärdotter. Nästa morgon tittade jag i väckarklockan 04:54... och jag gick upp! Riktigt skönt i ett tyst hus, funderade på livet, allt som händer nu, skrev lite i dagboken som Sharma rekommenderar. Tog en härlig cykeltur i solen, la mig före tio på kvällen. I dag vaknade jag 06:16 vilket är sällsynt tidigt för mig, känner mig pigg och harmonisk. På söndag börjar den hemska helt onödiga "sommartiden"...

12 kommentarer:

femfemman sa...

Kanske så man ska göra, gå upp extra tidigt och uppleva naturen. Kommer ihåg gökottor man varit med på. Trött blir man ju fram på dagen. Nä, den här timmen, den stör mig inte så mycket. Skönt med ljusa kvällar, tycker jag. Och... man går ju upp när det passar en, de dagar man är ledig. Ha det fint!// Anna-lena

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, naturen är sig lik oavsett vad visarna visar... även kvällarna. När barnen var var små följde vi med församlingens gökottor, fin tradition.

Hanna / Rak i ryggen sa...

Jag läste "Min första självmordsbok". Det är väl så det känns att gå upp kl 05? Tack i alla fall för uppmuntran :)

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, haha, också passande titel för detta :)

Veiken sa...

Tänk så olika vi människor är! Jag väntar på sommartiden från dag 1 när vi vänder till vintertid! För mig är vintertid ett evigt mörker på eftermiddagar och kvällar! Om du åker till Finland någon gång måste det vara ett helsike för dig eftersom dom alltid är en timma före oss!Ha det fint! ;)

Hanneles bokparadis sa...

Veiken, inte klockans visare som skapar mörkret!

Ama de casa sa...

Vanligtvis tycker jag att den är totalt onödig den här dribblingen med tiden, men i år hade den åtminstone EN fördel. Vår karantän blev en timme kortare ;-)

Znogge sa...

Själv trivs jag ypperligt med sommartiden men husse som går upp i svinottan är inte lika road...

Trevlig söndag!

tanthuset.blogg.se sa...

Det låter ju bra....men jag håller med om sommartiden, fullständigt onödig!!

Hanneles bokparadis sa...

Ama, haha, gäller att se det positiva :)

Znogge, de morgonpigga har alltid saknat empati för kvällspigga....

Mia, fyller ingen funktion varken för maskiner, människor eller djur.

Marianne Augusta sa...

Jeg fortrekker å legge meg 05 (men jeg jobber natt:)
All ære til deg som klarer å stå opp så tidlig.

Lest noen artikler av Sharma og han virker som en interessant fyr

Hanneles bokparadis sa...

Marianne, jag jobbade natt när barnen var små, det blev helt annan dygnsrytm, en intressant författare.