Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

21 juni 2020

nyfiken på Vladimir Sorokin

men han får vänta till hösten: Manaraga : mästerkockens dagbok "en framtidsvision som inte liknar något annat. Här tecknas en värld där all litteratur har digitaliserats och de fysiska bokexemplaren likviderats som en onödig belastning. Endast tio procent av böckerna har sparats och förvaras i museer som värdefulla utställningsföremål. Eftersom inga nya böcker får tryckas blir museiexemplaren särskilt eftertraktade då man märker att de lämpar sig utmärkt som grillbränsle. En ny underjordisk verksamhet uppstår: book-n-grill".

Snöstormen "i en nedfryst framtid utkämpar läkaren Garin en kamp mot klockan för att rädda sina landsmän från en utländsk och gåtfull epidemi. Man talar om den nya digerdöden. Mörkret har fallit, månen skymtar bakom molnen och kölden är hård".

4 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Låter som en väldigt tråkig vision tycker jag, räcker med all datoranvändning under Coronan.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, inte muntert men intressant på sitt sätt.

Hanna / Rak i ryggen sa...

Läste mästerkocken. Så förbjudet att det blir ok.

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, du som tipsade och jag blev nyfiken.... men sugen på att läsa annat nu.