Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

24 augusti 2020

Slöa hästar av Mick Herron blir tv-serie

"Han avskydde att sitta med föremål i fickorna som fick dem att puta ut. En penna och en anteckningsbok fick göra de andra sakerna sällskap. Pennan var en svart filtpenna med tunn spets, nyckelringen ett usb-minne. Och tidningarna var dagstidningar ev den bättre sorten, plus Mail. Lagda på varandra blev de till en tio centimeter hög trave och av den läste han kanske fem och en halv centimeter; fast det blev avgjort mindre på måndagar när tidningarna innehöll mycket mer sport. Idag var det tisdag, klockan var några minuter över sju. Det regnade igen. Hade regnat hela natten.
     ...Telegraph, Times, Mail, Independent, Guardien. 
    Vid olika tillfällen hade han skrivit för alla dessa." (sid 31)
Slöa hästar (Slow horses 2020) av Mick Herron är en spionroman, första boken i hans prisbelönta kriminalserie Slough House, som blir tv-serie med Gary Oldman i rollen som Jackson Lamb.

Jackson Lambs grupp av misfitspioner har blivit bannlysta från de högpresterande MI5-leden i Regent’s Park för diverse förseelser kopplade till droger och fylla, sex och ödesdigra misstag, politik och svek. Nu är de i stället samlade i Slough House, där de vänder papper snarare än utför operationer. River r Cartwright har fått behålla sin tjänst tack vare sin morfar G.G.

"Men den allra första berättelse han högläste för mig vid sängdags var Kim." River märkte att hon kände till titeln, så hann slapp förklara vad boken handlade om. "Efter det blev det, ja, Conrad, Greene, Somerset Maugham."
    "Ashenden."
    "Du fattar. När jag fyllde tolv fick jag alla le Carrés böcker i födelsedagspresent av honom. Jag minns fortfarande det han sa om dem."
    Historierna är påhittade. Men det betyder inte att de inte är sanna. (sid 120)

Men ingen av dem har gått med i underrättelsetjänsten för att vara en »slö häst«. Nu har en pojke kidnappats och hålls som gisslan – och förövarna hotar att ta livet av honom i livesändning på nätet. Hur orderna från "Tjänsten" än ser ut, så tänker inte de slöa hästarna bara sitta stilla och titta på...

3 kommentarer:

Mösstanten sa...

Den här boken läste min man för inte så länge sedan. Jag vill minnas att han tyckte att den var bra.

Znogge sa...

Spionromaner är inget för mig men den skulle nog passa Husse!

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, boken är riktigt bra, nyligen översatt till svenska.

Znogge, boken är riktigt läsvärd, fast ny genre för mig.